28 jan 2012

Kruidige muffins met vruchten

200 gram bloem
80 gram tarwemeel (of ook bloem)
3 theel bakpoeder
1 eetl koekkruiden
1 snufje zout
120 gram (palm-) of witte basterdsuiker
175 gram gemengde gedroogde vruchten (abrikozen,pruimen,cranberry's,vijgen)
2 eieren
250 ml melk
6 eetl zonnebloemolie of 90 gr vloeibare boter

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een muffinvorm in of leg er papieren vormpjes in.
- Zeef de bloem, het bakpoeder, de koekkruiden en het zout boven een grote kom.
- Snijd, indien nodig, de gedroogde vruchten fijn.
- Meng de suiker en gedroogde vruchten erdoor.
- Klop de eieren licht los in een kom.
- Klop de melk en de olie erdoor.
- Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk het eimengsel erin.
- Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is; roer niet te lang.
- Schep het beslag in de muffinvorm.
- Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen zijn en goudbruin, en stevig aanvoelen.
- Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm.
- Serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster.



Een olifant of een muffin??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten