27 jan 2012

Kamillekoekjes

Dit recept kwam ik tegen en zag er lekker uit. Dus ging ik aan de slag.

Voor ca. 30 stuks

225 gr zachte boter                                                  
180 gr (palm-) of bruine basterd, suiker
3-4 zakjes kamillethee
1 eidooier, licht losgeklopt
1 thl vanillearoma
200 gr bloem
80 gr tarwemeel (of ook bloem)
zout

- Roer de boter en 140 gram suiker met een garde romig in een kom.
- Haal de thee uit de zakjes en roer hem door het boter-suikermengsel.
- Voeg de eidooier en het vanillearoma toe.
- Zeef de bloem en een snufje zout boven de kom.
- Roer met een (houten) lepel tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

- Rol een dikke staaf van het deeg.
- Strooi de resterende suiker op een plat bord en rol de deegstaaf erdoor.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 30-60min rusten in de koelkast.
- Verwarm de over voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

- Verwijder de folie, snijd het deeg met een scherp kartelmes in plakjes van 5 mm dik.
- Leg ze op voldoende afstand van elkaar op de bakplaat.
- Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven, tot ze goudgeel zijn.
- Laat ze 5-10 minuten afkoelen op de bakplaat.
- Schep ze daarna voorzichtig met een bakspaan op een taartrooster en laat ze volledig afkoelen.




Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten