Ik heb de hoeveelheid suiker zelf verminderd naar 75 gram, dat was nog zoet genoeg.
175 gram (palm)suiker
250 gram bloem
100 gram gewelde abrikozen
225 gram koude boter
1 eetlepel water
1 eetlepel melk
evt wat amandelschaafsel
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de bloem en suiker.
- Snijd de boter in stukjes. Doe de boter op het mengsel van suiker en bloem en kneed dit met een koele hand tot een stevig mengsel.
- Snijd of knip de abrikozen fijn en doe er evt wat amandelschaafsel bij en een eetl water.
- Vet de boterkoekvorm in met boter.
- Bedek de bodem met de helft van het deegmengsel.
- Doe dan het abrikozenmengsel erop en daarna de rest van het deegmengsel eroverheen.
- Druk de randen stevig aan.
- Bestrijk de bovenkant met melk en teken daarna met een mes een ruitpatroon op de bovenkant.
- Bak vervolgens de boterkoek in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Neem de boterkoek uit de oven. Laat deze afkoelen en snijd deze voor het opdienen in puntjes.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten