19 jan 2012

Cake met gedroogde vruchten

Omdat ik vaak minder suiker gebruik en toch wel een wat zoete smaak wil, voeg ik gedroogde vruchten toe aan het cake-beslag. Het smaakt dan toch lekker en is gezonder.
Ik heb de cake in een bloemvorm gebakken, dat geeft net weer een ander tintje eraan.

50 gram palmsuiker
3 eieren
200 gram margarine of roomboter
100 gram tarwemeel
100 gram bloem
1 eetlepel wijnsteenzuurbakpoeder (kun je evt weglaten)
125 gram  gedroogde ongezwavelde dadels/ pruimen/ abrikozen

- Knip of snij de gedroogde vruchten in kleine stukjes.
- Mix de boter zacht, en voeg de suiker toe. Mix goed door elkaar.
- Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot een schuimig geheel, zeker 5 minuten lang.
- Doe de meel, bloem en bakpoeder in en kom. Zeef het voor een luchtiger geheel.
- Spatel of schep de gezeefde meel voorzichtig door het eiermengsel.
- Spatel voorzichtig de gedroogde vruchten erdoor.
- Doe het beslag in een ingevette cakevorm.
- Bak de cake op 160 graden in 60 minuten gaar.
- Prik om te controleren of de cake gaar is, met een sateprikker in de cake. Komt hij er droog uit dan is de cake klaar.
- Laat de cake in de vorm afkoelen op een rooster, en haal hem dan pas uit de vorm.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten