30 mei 2012

Appel-honingcake

Ondanks de warme dag, toch even aan het bakken gegaan.
Het resultaat mag er zijn, een heerlijke cake.

boter om in te vetten
185 gram bloem
7 gram wijnsteenzuurbakpoeder
1/2 theel piment
180 gram ongezouten zachte boter
150 gram palmsuiker of rietsuiker
3 eieren, losgeklopt
1 theel vanillearoma
2 eetl appelsap
4 appels
3 eetl honing, opgewarmd

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een rechthoekig bakblik in. Ik gebruik altijd siliconen bakvormen, en die hoef je niet in te vetten, maar om te spoelen met water.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het piment boven een grote kom en voeg de boter, suiker en eieren en het vanillearoma toe. Klop tot een glad beslag en roer er dan het appelsap door.
- Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Schil de appels en snijd ze in partjes. Schik ze dakpansgewijs op het beslag, maar druk ze niet aan.
- Bestrijk lichtjes met de helft van de honing.
- Bak de cake 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot hij gerezen is, goudbruin en stevig aanvoelt.
- Laat hem ongeveer 15 minuten in de vorm afkoelen en stevig worden.
- Snijd hem in repen en laat verder op een taartrooster afkoelen.
- Bestrijk voor het opdienen met de rest van de honing. Ik heb dit niet gedaan en kan ook prima.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten