Voor 24 stuks:
125 gram zachte boter
125 gram palmsuiker of rietsuiker
1 ei
150 gram tarwemeel
8 gram wijnsteenzuurbakpoeder
75 gram gedroogde abrikozen zonder pit
75 gram muesli zonder toegevoegde suiker
evt havervlokken om te versieren
- Zet de oven aan op 180 graden.
- Bestrijk de bakplaten met een kwastje met olie, of gebruik bakpapier.
- Doe de boter en suiker in een kom en klop ze met een houten lepel of mixer licht en luchtig.
- Voeg het ei en meel en bakpoeder toe en klop alles tot een glad beslag.
- Knip de abrikozen in kleine stukjes en meng ze met de muesli door het koekjesdeeg.
- Schep met een theelepel hoopjes deeg op de bakplaat, met wat ruimte ertussen.
- Strooi evt wat havervlokken op de hoopjes als je wilt en bak de koekjes 12-15 minuten in de oven , tot ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes een paar minuten hard worden en maak ze los met een spatel. Laat ze op het rooster helemaal afkoelen.
- Je kunt ze twee dagen in een luchtdichte trommel bewaren.
Wat je ook kunt doen is de helft van het deeg invriezen en dat voor een andere keer bewaren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten