Een overheerlijke en frisse taart!
2 biologische sinaasappels
40 gram gemalen amandelen
125 gram bloem
5 gram wijnsteenzuurbakpoeder
6 eetlepels ongezouten, zachte boter
150 gram palmsuiker of rietsuiker
3 eieren, losgeklopt
1 theelepel oranjebloesemwater
2 eetlepels sinaasappelsap
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een springvorm van 23 cm doorsnee in.
- Was de sinaasappels en doe ze in een pan kokend water.
- Laat ze ongeveer 1 uur zachtjes koken met het deksel op de pan tot ze zacht zijn.
- Giet ze af en laat ze even afkoelen. Snijd ze dan doormidden en verwijder de pitten.
- Pureer ze in een keukenmachine of met de staafmixer, en roer er de gemalen amandel door.
- Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom en voeg de boter, suiker, eieren en het oranjebloesemwater toe.
- Klop tot een glad mengsel en roer er daarna het sinaasappel-amandelmengsel en de sinaasappelsap door.
- Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Bak de cake 40-50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij goudbruin is en stevig aanvoelt.
- Laat de taart 2-3 minuten afkoelen en haal hem uit de vorm.
- Het lekkerst is de taart warm te eten, maar koud kan ook.
Oranjebloesemwater kun je kopen bij een Turks winkeltje.
Beste Frieda,
BeantwoordenVerwijderenWat een lekker recept!Heb nog oranjebloesemwater in huis, dus dit recept ga ik zeker binnenkort proberen. Heb zelf ook wel eens cupcakes gemaakt met sinaasappel en maanzaad, dat was ook een zeer geslaagde combinatie. Bedankt voor het recept en veel kook/bakplezier verder!
Met vriendelijke groet,
Susanne
http://www.susannekookt.blogspot.com/