15 dec 2011

Zandkoekjes

Vandaag was het zo koud en regenachtig buiten, dat ik met onze zoon uit school, even koekjes heb gebakken.
Bij de Hema had ik een keer 75 uitsteekvormpjes gekocht en die kwamen nu goed van pas.

100 gr bloem
75 gr margarine (of roomboter)
40 gr palmsuiker
1 gr zout
( evt 1 theelepel vanillesuiker)

- Vet het bakblik in.
- Doe de bloem, de margarine, de palmsuiker, het zout en evt de vanillesuiker in een kom.
- Snijd de magarine in kleine stukjes.
- Kneed alles vlug tot een samenhangende bal.
- Strooi een dun laagje bloem op de tafel/aanrecht.
- Doe wat bloem aan de deegrol.
- Rol het deeg losjes uit tot een lap van 1/2 cm dik.
- Maak het deeg steeds los van de tafel.
- Steek met de uitsteekvormpjes koekjes uit de lap.
- Doe wat bloem aan het pannekoeksmes en leg hiermee de koekjes op het bakblik.
- Maak van de restjes opnieuw een bal.
- Rol het deeg weer losjes uit en steek er koekjes van.
- Bestrijk de koekjes evt met een losgeklopt ei.
- Je kunt er wat suiker gemengd met kaneel over strooien met een theelepel.
- Zet het bakblik in het midden van een voorverwarmde oven (op 160 graden) en bak de koekjes lichtbruin.
- Na 10-15 minuten zijn ze klaar. Laat ze afkoelen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten