12 dec 2011

Banketstaaf

Wat is er nu leuker dan zelf een banketstaaf te bakken. Het is niet moeilijk, en erg lekker.


Amandelspijs maken

150 gram amandelmeel
150 gram palmsuiker
2 eetlepels water
1/2 theelepel geraspte citroenschil

- Meng de suiker, amandelmeel, water en de citroenschil door elkaar.
- Zorg dat dit een mooi 'deeg' wordt.
- Laat het een week in de koelkast staan voordat je het gaat gebruiken.
- Voordat je het gebruikt meng je een ei door het mengsel, zodat het wat zachter wordt en makkelijker is  te
   bewerken.
- Het is nu klaar voor gebruik.

- Ontdooi een paar plakjes roomboter bladerdeeg.
- Rol een aantal "worstjes" van het spijs en leg deze op de plakjes bladerdeeg.
- Maak de randjes van het bladerdeeg wat nat met water en vouw het dicht.
- Bestrijk evt de bovenkant met wat ei of melk.
- Zet de banketstaafjes in een voorverwarmde over van 220 graden, ongeveer 20-25 min bakken.

            En nu smullen maar!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten