13 dec 2011

Advocado-salade

Vandaag maar eens een salade voor op brood gemaakt van een advocado. Omdat er maar weinig vleeswaren zijn die je nog kunt eten, is een salade een lekkere afwisseling. En hij is makkelijk zelf te maken en gezond. 


1 grote advocado
1 ei
1 ui
1,5 theelepel citroensap
2 eetlepels mayonaise/ of kwark
paar druppels tabasco ( te koop in supermarkt)
iets paprikapoeder
beetje zout en peper


- Kook het ei hard, en laat hem afkoelen.
- Schep met een lepel het vruchtvlees uit de   advocado.
- Prak het vruchtvlees en het ei met een vork fijn.
- Snipper de ui en voeg bij het vruchtvlees.
- Voeg de mayonaise en kruiden toe (behalve zout en peper).
- Meng alles even goed door elkaar en voe als laatste het zout en de peper toe.
- Proef even of het goed gekruid is,voeg anders naar smaak nog extra kruiden toe.
- Schep alles in een goed afsluitbaar bakje en laat het een paar uur in de koelkast staan.

2 opmerkingen:

  1. Anoniem4/13/2012

    Goeie morgen, klinkt heerlijk, dank voor de inspitatie.

    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, Hij is ook erg lekker. Verkleurd wel, maar dan is hij nog wel goed te eten hoor!

      Succes! Groetjes van Frieda

      Verwijderen