30 aug 2012

Harde Stroopkoekjes (gluten-/koemelkvrij)

100 dl rijstemeel
50 dl ketanmeel
50 dl maismeel
100 dl teffmeel
1/2 dl palmsuiker
1 theel baking soda
1 dopje vanille-essence
1/2 theel fiberhusk
2 theel stroop
100 gram koemelkvrije margarine
paar druppels citroensap
evt. 1 theel speculaaskruiden

- Alles goed door elkaar kneden, de fiberhusk moet heel goed door meel zitten.
- Deel het deeg in vier delen en rol er lange staafjes van op het bakpapier, ongeveer duimdik.
( Ik heb een dikkere rol gemaakt en daar kleine plakjes van gesneden, gaat ook prima)
- Bak ze op 175 graden in ongeveer 15-17 minuten gaar.
- Snij de staafjes in kleineren stukjes als ze nog warm zijn.
- Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten