17 aug 2012

Cake (gluten-/koemelkvrij)

Nadat ik door weglaten en later toevoegen erachter ben gekomen dat ik niet tegen koemelk en gluten kan, moet ik op een andere manier gaan bakken en koken. Dat wordt een heel stuk lastiger als je ook nog zonder E-nummers wilt blijven eten, maar een uitdaging om te proberen.

Hier volgt het eerste bakrecept:

125 gram koemelkvrije margarine
125 gram palmsuiker (ik deed 75 gram, was nog zoet genoeg)
3 eieren
50 gram ketanmeel
75 gram rijstemeel
5 gram wijnsteenzuurbakpoeder

- Boter en suiker mixen tot een luchtige massa.
- Eieren één voor één toevoegen, en daarna nog 5 minuten mixen.
- Dan het meel en de bakpoeder erboven zeven en er door heen spatelen.
- Zorg dat het goed gemengd is.
- Het beslag in een kleine cakevorm doen en ongeveer 40 minuten bakken op 160 graden (heteluchtoven).

Je kunt het beslag ook in kleine cakevormpjes doen en dan 20 minuten bakken. Je hebt dan ongeveer 12 stuks.
Ketanmeel en rijstemeel kun je kopen bij een Toko,of bestellen bij een Toko webshop.
Dit is veel voordeliger dan glutenvrije mix van bv Schar.


1 opmerking:

  1. He wat leuk. Nog iemand die zonder enummers eet. En glutenvrij. Bijna niemand interesseert zich ervoor, maar het is zo slecht...

    BeantwoordenVerwijderen