30 aug 2012

Appelcake (gluten-/koemelkvrij)

Ik heb deze cake in een ronde springvorm gedaan, daardoor lijkt hij op een taart.
De smaak is erg lekker.

125 gram rijstemeel (of andere glutenvrije meelsoort)
75 gram ketanmeel
90 gram palmsuiker
200 gram koemelkvrije margarine
4 eieren
5 gram wijnsteenzuurbakpoeder
1 dopje vanille-essence
mespuntje zout
citroensap (halve citroen)
3 appels
evt rozijnen
1 1/2 theel kaneel

- De oven voorverwarmen op 175 graden.
- De meel, eieren, 150 gram suiker, margarine, vanille-essence en bakpoeder in een mengkom heel goed door roeren. De boter kun je eerst even laten smelten in de magnetron.
- Appels schillen en in kleine stukjes snijden.
- Stukjes appels met de rest van de suiker, rozijnen kaneel en citroensap op een laag vuurtje opwarmen. De appels moeten nog net geen moes worden. Regelmatig roeren.
- Doe het appelmengsel door het cakebeslag en roer het goed door.
- Vul een springvorm (of cakevorm) met dit mengsel.
- Zet de cake op het middelste rooster in de oven en bak hem in 40 minuten gaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten