20 jun 2012

Blauwe bessenmuffin

Een frisse muffin voor de warme zomerdag. Je kunt er ook frambozen of bramen bij gebruiken, dan mengen met de bessen tot het juiste gewicht.
Voor ongeveer 12 stuks heb je nodig:

150  gram tarwebloem
100 gram volkoren tarwemeel
10 gram wijnsteenzuurbakpoeder
60 gram palm-, of rietsuiker
3 eieren
110 gram boter
150 dl melk
250 gram blauwe bessen (evt diepvries)
1 eetlepel custardpoeder
1 theelepel kaneel

- Vet de vormpjes dus in met boter of gebruik een siliconen vorm.
- Smelt de rest van de boter.
- Roer de bloem, meel, bakpoeder, suiker, eieren, boter en de melk tot een dik beslag.
- Schep bessen, custardpoeder en kaneel door elkaar.
- Spatel dit door het beslag.
- Verdeel het beslag over de vormpjes.
- Bak de muffins in het midden van de oven op 165 graden, 35-40 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ze op een rooster helemaal afkoelen.



2 opmerkingen: