4 apr 2012

Volkorenmuffins met sinaasappel

Dit recept staat in de nieuwe Boodschappen magazine, maar heb ik wat aangepast.

250 gram speltbloem (of tarwebloem)
25 gram tarwezemelen
10 gram wijnsteenzuurbakpoeder
75 gram palmsuiker (of rietsuiker)
snufje kaneel
1 eetl sinaasappelrasp (van biologische sinaasappel)
100 ml karnemelk
100 ml sinaasappelsap,vers geperst
1 ei, losgeklopt
75 gram gesmolten boter

muffinvorm en papierenvormpjes

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet een muffinvorm met papierenvormpjes klaar. (Ik heb alleen een siliconenvorm gebruikt.)
- Meng alle droge ingrediƫnten met elkaar in een kom.
- Meng de karnemelk met de sinaasappelsap, ei en boter en giet dit bij de droge ingrediƫnten.
- Roer met een vork door.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.



                                                  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten