4 apr 2012

Cashewbrood

Even een broodje gebakken in de broodmachine. Lekker wat anders voor de paasdagen.

6 gram droge gist
320 gram tarwemeel
80 gram roggemeel
10 gram suiker
8 gram zout
15 gram boter
80 gram gehakte, ongezouten cashewnoten
240 ml water

- Weeg alle ingrediĆ«nten nauwkeurig af en doe het in de volgorde van hierboven in de broodmachine.
- De cashewnoten doe je er nog niet bij, die mogen erbij als de machine "piept", anders kunnen ze krassen in je blik maken.
- Zet de machine op "normaal", dat is bij mij ongeveer 3.00 uur.
- Wat ik altijd doe is, nadat de machine gekneed heeft, de deeghaak eruit halen voordat hij begint met rijzen.
Je hoeft dan later als het broodje klaar is niet te rommelen aan je brood, en er komt geen gat in je brood.

Laat je broodje afkoelen op een rooster, maar wikkel hem eerst in een vochtige theedoek. Dan voorkom je dat hij uitdroogt. Pas aansnijden als hij volledig is afgekoeld. Evt kun je hem in plakken in de diepvries bewaren.

Eet smakelijk!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten