8 mrt 2012

Gehaktbrood met krokante broodkorst

Deze gehaktbrood is echt erg lekker. Even wat anders dan een gewone gehaktbal.
Ook koud is hij goed te eten. Wij hebben de helft in de diepvries gedaan, voor een volgende keer.
Helaas heb ik geen foto, omdat mijn toestel even weigert.

4 eetl olijfolie
3 uien, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngeperst
8 sneetjes (oud) bruin brood, zonder korsten
1 bakje selderij (30 gram), fijngesneden
5 eetl ketchup
zout en peper
600 gram rundergehakt

cakevorm van 20 cm doorsnee

- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Verhit in een koekenpan de olie, en fruit de ui hierin 5 minuten, zonder te laten kleuren.
- Voeg dan de knoflook toe.
- Maal het brood grof in de keukenmachine. Kneed het gehakt in een kom met de helft van het brood, de helft van de uien, de selderij en 3 eetlepels ketchup. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel het gehakt in de vorm. Roer de resterende ketchup door de uien, voeg de rest van het brood toe en schep alles door elkaar. Verdeel het brood-uimengsel over het broodgehakt.
- Plaats de vorm in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten