10 apr 2012

Tomatensoep

Ik gebruik onze soep altijd volkoren spaghetti of macaroni in plaats van vermicelli.
Dit omdat wij alleen volkoren pasta gebruiken en vermicelli altijd wit meel bevat.
Als je de soep een dag van te voren maakt is hij nog lekkerder. De smaak is dan goed doorgetrokken.

1,5 liter water
3 tomaten
3 à 4 uien
40 gram volkoren spaghetti of macaroni
1 pakje gezeefde tomaten
3  afgestreken eetlepels Bio groentebouillon, Vetara
250 gram rundergehakt

- Zet het water op, en wacht tot deze kookt.
- De tomaten en uien in kleine stukjes snijden.
- Doe de bouillonpoeder in het water, en roer het goed door.
- Nu het pakje gezeefde tomaten erdoor roeren.
- De tomatenstukjes en uien ook in de pan doen.
- Laat dit een zeker een half uur koken en indikken.
- Maak nu de soepballetjes, kruid het gehakt en draai en balletjes van.
- Na 1/2 uur de soepballetjes in de pan erbij doen.
- De spaghetti in kleine stukjes breken en in de pan doen.
Gebruik je macaroni, dan kun je die er gewoon bij doen.
- Roer het geheel goed door.
- Laat het zeker nog een 15 minuten zachtjes koken.
- En....... klaar is de soep.

2 opmerkingen:

  1. Anoniem5/02/2012

    de soep is echt heerlijk.
    heb je soms ook een recept van groentesoep?
    ik ben benieuwd.
    Groetjes marjan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga binnenkort groentesoep maken en zal het recept dan op mijn weblog zetten.

      Groetjes van Frieda

      Verwijderen