27 feb 2012

Kruidkoek

500 gram volkorenmeel (of speltmeel)
1 zakje (15 gram) speculaaskruiden
10 gram kaneelpoeder
250 gram appel (peren)stroop, zonder suiker
20 gram wijnsteenzuurbakpoeder
4 dl magere of halfvolle melk
100 gram palmsuiker

- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Meng het meel, de speculaaskruiden, de melk en de palmsuiker met een vork (of pollepel) door elkaar tot een glad beslag.
- Vul een ingevet cakeblik met het beslag en zet dit 1 uur en 15 minuten in de oven. Prik erin met een sateprikker, komt deze er droog uit dan is de kruidkoek gaar.
- Haal de kruidkoek uit de oven en dek het cakeblik af met aluminiumfolie en laat het afkoelen.
- Haal de kruidkoek pas daarna uit het cakeblik en laat het op een rooster helemaal afkoelen.

Het is een heerlijk recept, en nog goed voor de lijn ook, want er zit geen vet in en weinig suiker!!
Als je dat lekker vind kun je ook aan het beslag rozijnen en/of gemalen noten toevoegen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten