6 mrt 2012

Bananen-rozijnenkoekjes

Voor ca. 30 stuks

25 gram sultanarozijnen (ongezwaveld)
125 ml sinaasappelsap of rum
225 gram zachte boter
140 gram (palm) suiker
1 eidooier, licht losgeklopt
280 gram bloem
zout
85 gram gedroogde bananen, fijngesneden/geknipt

- Strooi de rozijnen in een kom en schenk het sinaasappelsap of de rum erover. Dek de kom af en week de rozijnen 30 minuten. Giet ze af n bewaar het weekvocht.
- Verwarm de over voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Roer de boter en de palmsuiker met een garde romig in een kom.
- Voeg de eidooier en 2 theelepels weekvocht toe.
- Zeef de bloem en een snufje zout boven de kom.
- Voeg de rozijnen en bananen toe en roer met een roerlepel tot alle ingrediƫnten goed gemengd zijn.
- Schep eetlepels deeg op voldoende afstand van elkaar op de bakplaat en druk de porties wat plat.
- Bak de koekjes 12-15 minuten. Laat ze 5-10 minuten afkoelen op de bakplaat.
- Schep ze daarna voorzichtig met een bakspaan op taartroosters en laat ze helemaal afkoelen.

Lekkere koekjes, ik heb de rozijnen in rum geweekt, en dat smaakte prima.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten